Juriu

Înscrierile sunt evaluate de un juriu specializat, iar pe baza echilibrului dintre design și funcționalitate, 5 proiecte vor fi alese câștigătoare. Nu e nevoie să strângi voturi pe social media, trebuie doar să convingi juriul că ideea ta este exact ceea ce lipsea pe piața de designer kitchenware.

 So, what do you bring to the table?

Mariana Brădescu Constantinescu

Managing Partner PIATRAONLINE

Mariana a văzut în businessul online pe care l-a construit mai mult decât un simplu magazin de piatră naturală. A înțeles că alegerea unei texturi de piatră ține de inspirație și poate transforma total spațiul în care este integrată. Altfel spus, a înțeles ce rol important joacă materialele de calitate în actualizarea peisajului arhitectural local.

Așa s-a transformat showroomul PIATRAONLINE dintr-un simplu depozit
într-un hub creativ care susține inițiative valoroase de design. Brandul e un accelerator de inspirație deschis oricui are nevoie de un loc de joacă pentru a-și duce ideile mai departe.

Prin expozițiile de artă pe care le susține, provocările pe care le lansează comunității și prin emisiunea online “Inspiring Stories” care promovează poveștile de succes ale industriilor creative, Mariana investește în ideile care au puterea să inspire, alături de întreaga echipă PIATRAONLINE.

Sergiu Constantinescu Brădescu

Managing Partner PIATRAONLINE

În cei zece ani de la demararea businessului, Sergiu a contribuit la materializarea a sute de proiecte de design și arhitectură, lucrând alături de cei peste 40.000 de clienți din țară și de peste hotare. Crede în versatilitatea pietrei și în puterea ei de a rămâne mereu actuală, atât timp cât este reinterpretată din noi perspective. De aceea, este mereu în căutarea lui “the next big thing”, călătorind în toată lumea pentru a selecta texturi de piatră neconvenționale și a descoperi ultimele trenduri în materie de design.     

Sergiu e, la rândul său, un Maker. Înțelege în detaliu modul în care se poate lucra cu piatra naturală și cunoaște potențialul ascuns în fiecare tip de textură.

În plus, ca antreprenor știe câte provocări poți întâmpina atunci când vrei să îți materializezi ideea. De aceea, încurajează inițiativele creativilor la început de drum, fie că e vorba de arhitecți, fotografi, designeri sau bloggeri. Ideile bune au nevoie de o scenă bine luminată pentru a fi puse în valoare. 

Florin Cobuz

General Manager at Nod makerspace

Florin Cobuz este arhitect și cofondatorul Nod Makerspace, un hub de design și tehnologie ce include și prima bibliotecă de materiale din sud-estul Europei (biblioteca MATER).

În conceperea acestui spațiu inovator, Florin a pornit de la segmentul local de makeri, oameni cu idei pe care vor să le implementeze cu mâinile lor. De la designeri de obiect, sau designeri vestimentari la ingineri și informaticieni, makerii își pot realiza proiectele într-o comunitate și un spațiu unic în România.

Mia Munteanu

Client Service Director Marks & Food Stylist

Mia coordonează o agenție de publicitate, lucrând aproape de creativi la proiecte de tot felul și ajutând branduri românești să crească. Ceea ce înseamnă că nicio zi nu seamănă cu alta, dar fiecare zi e o provocare.

Pasiunea pentru o alimentație echilibrată, viață sănătoasă și food styling o documentează pe blogul TheNatureProject.ro, dar și prin Dinner Stories, seria de evenimente culinare care armonizează mâncarea sănătoasă cu designul de interior.

În plus, se implică în dezvoltarea micilor branduri locale din zona de food și kitchenware design prin proiecte de food photography și comunicare.

Designul e parte din viața Miei. fie că e vorba de implicarea în V for Vintage, cel mai mare eveniment de design contemporan și cultură vintage din toată țara, sau de creșterea comunității #fashionFANatic, competiție cu tradiție în promovarea designerilor români la început de drum, susținerea și stimularea creativității e mereu pe agenda ei.

Hamid Nicola Katrib

Designer de interior

Hamid Nicola Katrib este un arhitect și artist născut la Bacău, crescut în Liban și reîntors în România încă din 2006, când și-a deschis propriul birou de arhitectură. A conceput și amenajat numeroase proiecte în țară, dar și în Dubai, Arabia Saudită, Italia și Statele Unite. Ca o extensie a abordării sale artistice, Hamid este și pictor, expunând în numeroase galerii din București. În lucrările lui, explorează tridimensionalitatea și complexitatea emoțiilor și a gândurilor.

Alexandru Petricean

Head Chef Maize farm to table

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, câștigătorul titlului Chef of the year (oferit de ghidul Gault & Millau România) și adeptul filosofiei noii bucătării nordice, cu clare influențe românești. S-a format în marile bucătării ale lumii alături de chefi recunoscuți la nivel internațional, explorând gastronomii și abordări culinare diverse în Suedia, Peru și Danemarca. În propriul restaurant combină ingrediente tradiționale cu tehnici inovatoare și caută să dezvolte un stil minimalist, concentrat pe gust, extracție de arome și produse locale de fermă.

Ruxandra și Gabriel Gavrilescu

Jurnaliști food & travel

Ruxandra și Gabriel au 5 ani de când descoperă lumea prin intermediul experiențelor culinare. 
Provocările gastronomice, destinațiile culinare și cele mai bune restaurante din lume sunt specialitatea lor. Cei doi povestesc despre toate acestea în cadrul proiectului lor amusebouche.ro, dar și în Forbes Life și Elle România.   

Începând din 2017, Ruxandra și Gabriel sunt Tastehunteri, ambasadori ai World’s 50 Best Restaurants la nivel global. Un statut care le oferă acces la informații din culisele celor mai importante bucătarii ale lumii.

Ruxandra și Gabriel sunt la bază oameni de marketing. Așa că aplică lucrurile învățate în călătoriile culinare pe piața locală. Oferă consultanță pentru companii din România active în zona de Food & Travel, în încercarea de a alinia industria autohtonă la tendințele globale.